Încă nouă autocare VDL pe liniile din Capitală - Video

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi автобусы
Autobuze noi автобусы - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi au ajuns la Chișinău alte 9 autobuze VDL din cele 40 de unități de transport cu parcurs achiziționate de municipalitate din Olanda.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Ceban a precizat că actualmente acestea sunt supuse procedurilor de vămuire, a precizat primarul.
În total, municipalitatea a achiziționat un lot de 58 de unități de transport. Adică, pe lângă cele 40 de autocare de model VDL, Primăria Chișinău a mai cumpărat
18 autobuze cu parcurs. Acestea au fost achiziționate din Norvegia și sunt de model VOLVO și MAN, mașinile aflându-se deja în Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.
Câteva unități dintre acestea au fost deja distribuite pe diferite linii în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.
Pe străzile Capitalei va circula un troleibuz turistic - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Societate
Troleibuzul turistic apare pe străzile Capitalei: De când vom putea călători cu el
Ceban precizxează că toate unitățile de transport vor fi puse pe linie doar după̆ o verificare şi testare minuțioasă a stării tehnice. În prezent sunt instruiți şi șoferii.
Ulterior, autobuzele vor fi repartizate pe cursele municipale în oraș și în suburbii.
Până̆ la sfârșitul anului vom avea pe străzile Capitalei în total 58 de autobuze cu parcurs achiziționate din Norvegia şi Olanda.
Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a mai amintit că la Chișinău au ajuns și primele 5, din totalul de 100 de autobuze noi achiziționate de municipalitate de la compania ISUZU.
În ultimul an au fost procurate și 62 de troleibuze.
Fluxul de știri
0