Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În cât timp COVID-19 ar putea deveni ca guturai banal – expert

© Pixabay / MojpeRăceală
Răceală - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Un renumit expert consideră că, în câțiva ani, COVID-19 ar putea ajunge ca un guturai banal.
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. COVID-19 ar putea deveni în câțiva ani ca o răceală obișnuită. Chiar și având anticorpi, oamenii se vor infecta cu el într-o formă ușoară, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti șeful Serviciului prevenire și control al bolilor infecțioase de la Spitalul Universitar din Geneva, inventatorul elvețian al formulei dezinfectantului de mâini Didier Pitte.
vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Coronavirus
Onișcenko: Medicii și savanții ar fi creat demult un vaccin dacă nu ar fi încurcați
El a reamintit că există mai multe tipuri de coronavirus în lume, care sunt pandemice, dar împotriva cărora oamenii dezvoltă imunitate încă din copilărie.
„Și către vârsta de 20 de ani, toți avem anticorpi împotriva acestor patru tipuri… Însă chiar dacă cunoaștem deja acești viruși și am dezvoltat imunitate, facem din când în când o formă ușoară de guturai… Și există șanse foarte mari ca COVID-19 să urmeze aceeași cale ca și aceste tipuri de coronavirus. Adică, peste 5 sau 10 ani, 100% din populație, sau poate 99%, vor avea anticorpi împotriva coronavirusului, dar vor fi totuși bolnavi într-o formă ușoară, nu mai mult. Va deveni ca un guturai", a spus el.
Pitte a subliniat că dacă vaccinurile nu ar fi create în prezent în lume, ar fi nevoie de la șase până la zece valuri de infecții pentru a dezvolta imunitatea colectivă la COVID-19.
Expertul a adăugat că lumea va reveni la viața normală mai repede dacă va fi vaccinat un număr mai mare de populație. Prin urmare, este important să se realizeze vaccinarea în masă până în 2022, „dar acest lucru necesită un număr mare de vaccinuri și oamenii să înțeleagă necesitatea vaccinării”.
Fluxul de știri
0