Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Onișcenko: Medicii și savanții ar fi creat demult un vaccin dacă nu ar fi încurcați

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediavaccin
vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru Educație și Științe, academicianul Genadii Onișcenko a vorbit despre accentul politic care însoțește tandemul medicilor și oamenilor de știință.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. În perioada 26 iulie 2021 - 2 martie 2022, Ministerul Sănătății din Rusia a autorizat studiul unei combinații a vaccinului anti-COVID AstraZeneca (dezvoltat de Universitatea Oxford și compania britanic-suedeză AstraZeneca) și a vaccinului ”Sputnik Light” a centrului Gamaley.
Merită menționat accentul politic care însoțește tema vaccinurilor. Un exemplu este Franța, al cărei ministru de externe continuă să se pronunțe împotriva cooperării cu Rusia, în ciuda faptului că incidența cazurilor de coronavirus în țară ocupă locul trei în lume, iar rata mortalității este de două ori mai intensă.
Флаконы с надписью вакцина против коронавируса «AstraZeneca, Pfizer - Biontech, Johnson & Johnson, Sputnik V (COVID-19)»  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Coronavirus
Un nou lot de vaccin anti COVID-19 a ajuns în țară: A fost cumpărat din bani publici
”Rusia demonstrează ceva complet diferit. Să studiem împreună, să facem schimb de informații, să studiem posibilitatea utilizării comune. Aceasta este o continuare a tradițiilor umaniste, în care cooperăm, indiferent de cine se află în fața noastră, la nivel profesional fără politică ", a remarcat academicianul de la Academia Rusă de Științe pentru Radio Sputnik.
Rusia, a continuat Onișcenko, folosește chiar și cea mai mică oportunitate pentru a îmbunătăți eficiența protecției oamenilor. Aceasta și reprezintă o abordare umanistă corectă și drepturile omului în sensul inițial, care este precizată în Constituția Federației Ruse și în constituțiile altor țări, și nu o denaturare a faptelor.
”În ceea ce privește cercetările comună, acestea sunt doar benefice. Acum, dacă de înlăturat dezordinea politică, atunci medicii și oamenii de știință s-ar fi înțeles de mult în calm, creând un vaccin comun. Dacă politicienii nu s-ar fi încâlcit sub picioare cu declarațiile lor notorii, uneori obscurantiste. În ciuda faptului că pare a fi o persoană inteligentă”, a menționat academicianul.
Fluxul de știri
0