Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Igor Grosu cu președintele Radei Supreme

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Cei doi oficiali au convenit asupra intensificării colaborării și au discutat posibilitatea efectuării unui schimb de vizite.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut luni o discuție telefonică cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov.
După cum menționează serviciul de presă al Parlamentului, au fost abordate aspecte ale cooperării parlamentare bilaterale și s-a ajuns la înțelegerea de a efectua un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.
”Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunități şi capacităţi de cooperare”, a declarat Grosu.
Spicherul a menționat că, în curând, atât ţara noastră, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de Independență. Cu această ocazie, el i-a transmis omologului său cele mai calde felicitări, asigurându-l că pentru Republica Moldova ”Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil”.
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Cine este Igor Grosu, noul președinte al Parlamentului
”Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse”, a adăugat Grosu, precizând că ”Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiunea noastră”.
În încheierea discuției, Grosu și Razumkov au convenit să intensifice eforturile de cooperare și să facem tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranţă şi un trai mai bun.
Fluxul de știri
0