Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Căldură infernală: Așa ceva nu a mai fost de 34 de ani

© Sputnik / Костис НтантамисGrecia
Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Arșiță nemaipomenită în Grecia, autoritățile roagă cetățenii să limiteze consumul de energie electrică.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Grecia se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din 1987, a declarat luni prim-ministrul țării, Kyriakos Mitsotakis, la o întâlnire cu conducerea Ministerului Mediului și Energiei și șefii companiilor energetice, informează RIA Novosti.
Arșița de 40 de grade s-a instalat în Grecia în urmă cu câteva zile, meteorologii estimează că astfel de vreme se va menține pe parcursul a 9-10 zile. Deși vara în Grecia temperatura aerului coboară rar sub 30 de grade, căldura de 40 de grade nu durează de obicei mai mult de patru-cinci zile.
Incendiu de vegetație în Marmaris, Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Societate
Incendiile fac ravagii în Turcia: Mai multe regiuni au fost declarate zone de calamitate
Potrivit experților, canicula din 1987 a fost „mortală” - arșița a durat 12 zile, în perioada 17-28 iulie. La Atena, opt zile au fost între 41 și 44 de grade Celsius. Conform datelor oficiale, vremea caniculară a fost fatală pentru 1,3 mii de persoane, potrivit datelor neoficiale însă, numărul morților a fost de peste o mie și jumătate.
"Ne confruntăm cu cel mai puternic val de căldură din 1987. Acest lucru duce la supraîncărcarea sistemului, deoarece cererea de energie electrică a crescut semnificativ. Vreau să-i asigur pe toți grecii că s-a făcut tot posibilul pentru a asigura aprovizionarea cu energie a țării", a declarat premierul după ședință.
Autoritățile s-au adresat cetățenilor țării cu rugămintea de a reducere consumului de energie electrică: să seteze temperatura aparatului de aer condiționat la 26 de grade, să oprească pe cât este posibil încălzitoarele electrice, mai ales seara între orele 19.00 și 22.00.
Greece: Aircraft help fight wildfires on Samos as smoke billows over island - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Video
O insulă turistică din Grecia, cuprinsă de flăcări: Oamenii și-au părăsit casele - VIDEO
Ministrul mediului și energiei, Kostas Skrekas, a menționat că rețeaua electrică a țării este supraîncărcată din cauza solicitării foarte mari.
Fluxul de știri
0