Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiile fac ravagii în Turcia: Mai multe regiuni au fost declarate zone de calamitate

© Sputnik / Burcu OkutanIncendiu de vegetație în Marmaris, Turcia
Incendiu de vegetație în Marmaris, Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Abonare
Se știe că Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au discutat la telefon situația cu privire la incendiile puternice care au cuprins țara.
CHIȘINĂU, 31 iulie - Sputnik. Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat regiunile afectate de incendiile de vegetație zonă de calamitate naturală. Este vorba de regiunile din sudul țării, relatează RIA Novosti.
"Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a vindeca rănile națiunii noastre, pentru a compensa prejudiciile și a face tot ce este posibil pentru a îmbunătăți situația", este menționat într-o postare a președintelui pe pagina de Twitter.
În ultimele trei zile, salvatorii au preluat controlul asupra a 70 de incendii. 11 incendii continuă în provinciile sudice Adana, Antalya, Mugla, Mersin, Osmaniye.
incendiu Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Societate
Anunț important pentru toți moldovenii aflați în Turcia: MAEIE vine cu precizări
Ard pădurile în apropierea stațiunilor balneare foarte populare Bodrum și Marmaris, în zona cărora au fost evacuați turiștii din mai multor hoteluri. Ulterior, ei au revenit la locurile lor de ședere.
De asemenea, a devenit cunoscut faptul că Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au discutat la telefon situația cu privire la incendiile puternice care au cuprins țara.
"A fost discutată situația de urgență care s-a creat din cauza incendiilor forestiere din regiunile sudice ale Turciei. A fost menționată importanța interacțiunii dintre cele două țări în lupta împotriva acestei calamități naturale", este precizat în comunicat.
Este remarcă faptul că Putin a confirmat că Rusia va continua să ofere Turciei asistență multilaterală în stingerea incendiilor. Erdogan „a mulțumit călduros pentru sprijinul important oferit”.
În comunicat se subliniază că cei doi șefi de stat au convenit să continue contactele la toate nivelurile.
Fluxul de știri
0