Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul șef al IGP a fost plasat în arest preventiv: Decizia a fost luată astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Abonare
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis în privința măsurii preventive pentru fostul șef al IGP Alexandru Pînzari, vizat în dosarul fostei Direcții nr.5, din cadrul INI.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. După ce procurorii au cerut arest preventiv pentru Alexandru Pînzari, duminică, 1 august, magistrații au decis că următoarele 30 de zile fostul șef al IGP le va petrece în Penitenciarul nr.13. Pînzari pledează nevinovat.
Precizăm că, în dimineața de vineri, procurorii au efectuate percheziții în automobilul și la domiciliul lui Alexandru Pînzari, iar în urma acestora el a fost reținut. Fostul șef al IGP este vizat în dosarul ce ține de activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pe vrea când activa în calitate de șef al IGP. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe dispozitive electronice și înscrisuri.
Alexandru Pânzari - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Societate
Partidul Democrat a venit cu o reacție la reținerea lui Pînzari
Vineri, Procuratura a precizat că va reveni cu alte detalii odată cu avansarea investigațiilor în dosar. Totodată, potrivit procurorilor, în dosar sunt vizate mai mult persoane, care sunt cercetate în baza următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.
După reținerea sa, Pînzari a publicat cu ajutorul familie un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a subliniat că nu a încălcat legislația și le-a spus celor care gestionează cazul că va comunica și va fi ”maxim transparent și deschis".
Fluxul de știri
0