Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Există riscul apariției unei noi tulpini COVID-19 cu o mortalitate de 35%

© AP Photo / Mu Yu/XinhuaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Abonare
Potrivit oamenilor de știință, virusul nu va dispărea, ci vor apărea noi și noi variante în urma mutațiilor.
CHIȘINĂU, 31 iulie - Sputnik. Experții britanici au prezentat o serie de scenarii posibile pentru dezvoltarea variantelor COVID-19, dintre care unul presupune că o nouă potențială tulpină ar putea ucide aproximativ 35% dintre cei infectați, este menționat în documentele publicate de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al autorităților britanice (SAGE) .
Oamenii de știință au descris scenarii conform cărora coronavirusul se poate transforma și dezvolta, deoarece, în opinia lor, el nu va dispărea, ci vor apărea noi și noi variante în urma mutațiilor, relatează RIA Novosti.
Президент США Джо Байден в Белом доме - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Coronavirus
În SUA vaccinarea anti-Covid ar putea deveni obligatorie pentru funcționarii publici
În unul dintre scenarii, oamenii de știință presupun apariția probabilă a unei noi tulpini cu un număr mai mare de cazuri de boală severă în rândul populației decât înainte și o rată mai mare a mortalității în rândul celor infectați.
„O variantă care cauzează boală severă la un număr mai mare al populației decât se întâmpla anterior. De exemplu, cu rate de incidență/mortalitate similare cu alte coronavirusuri zoonotice precum SARS-CoV (mortalitate în jur de 10%) sau MERS-CoV (mortalitate în jurul 35%) ", - se afirmă în materialul SAGE publicat pe site-ul guvernului britanic.
Experții consideră această variantă „posibilă în realitate” și spun că acest scenariu poate fi evitat prin administrarea dozelor suplimentare de vaccin.
Fluxul de știri
0