Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pușcărie pentru terapiile de schimbare de sex în Noua Zeelandă

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaParadă LGBT la Madrid
Paradă LGBT la Madrid - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noua Zeelandă a introdus de vineri o lege care prevede pedeapsa cu până la cinci ani de închisoare pentru practicile de schimbare a orientării sexuale a unei persoane sau a identităţii de gen.
BRUXELLES, 31 iul – Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul Justiţiei din Noua Zeelandă, Kris Faafoi, a explicat că această lege care pedepsește așa numita terapie de conversie LGBT urmărește prin măsurile propuse să oprească aceste practici, care nu funcţionează, sunt discreditate şi au efecte negative.
”Practicile de conversie nu îşi au locul în Noua Zeelandă modernă. Sunt bazate pe convingerea falsă că orientarea sexuală a oricărei persoane, identitatea de gen sau exprimarea genului este greşită şi are nevoie să fie reparată”, a spus oficialul citat.
Ministrul a mai arătat că profesioniştii din sănătate, liderii religioşi şi activiştii pentru drepturile omului de aici şi din străinătate s-au exprimat împotriva acestor practici ca fiind dăunătoare.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Societate
Ungaria declară că activiștii LGBT+ vor fi interzişi în școli
Potrivit noii legislaţii, oricine realizează astfel de practici asupra unei persoane cu vârstă mai mică de 18 ani sau asupra uneia care nu are capacitate de decizie poate primi o pedeapsă cu până la 3 ani de închisoare.
Practicile de conversie care cauzează leziuni grave pot fi pedepsite cu până la 5 ani de închisoare.
Oprirea terapiei de conversie a fost una dintre promisiunile făcute de prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern în campania pentru al doilea mandat obţinut anul trecut.
Fluxul de știri
0