Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ungaria declară că activiștii LGBT+ vor fi interzişi în școli

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi că țara sa va interzice activiștii LGBT + în școli în baza unei noi legi care restricționează promovarea homosexualității, în ciuda presiunilor UE de a anula această lege.
BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik. Într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook, Viktor Orban a reacţionat la decizia Comisiei Europene de a deschide o anchetă în Ungaria cu privire la legislația care interzice promovarea homosexualității în școli.
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Expert: Prin acțiunile sale, AUR sprijină separatismul
Orban a mai subliniat că UE nu va dicta guvernului său ce să facă în această chestiune, afirmând că „nu este deloc treaba birocraților de la Bruxelles” modul cum Ungaria își educă copiii.
Comentariile sale vin după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus țării că trebuie să abroge legea sau, în caz contrar, să se confrunte cu acţiuni din partea Uniunii Europene. Dacă Ungaria continuă să respingă solicitarea UE, Comisia ar putea intenta un proces legal împotriva Ungariei sau ar putea încerca să restricționeze sau să înghețe fondurile europene alocate pentru statul membru.
Ungaria s-a confruntat cu critici la nivel internaţional pentru această lege. Joi, grupuri pentru drepturile omului au organizat un protest în fața clădirii parlamentului Ungariei, Amnesty International declarând că legislația urmăreşte „înlăturarea persoanelor LGBTQI din sfera publică”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0