Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important pentru toți moldovenii aflați în Turcia: MAEIE vine cu precizări

© REUTERS / Kaan Soyturkincendiu Turcia
incendiu Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o serie de recomandări pentru moldovenii aflați în Turcia, în contextul incendiilor puternice de vegetație.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Niciun cetățean al țării noastre nu a avut de suferit în urma incendiilor de vegetație din Turcia. Cu o informație în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
”Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, urmărește evoluțiile privind incendiile puternice care se manifestă în perimetrul localităților Manavgat, provincia Antalya, Marmaris și Milas-Didim din regiunea Muğla, precum și zonele forestiere din Adana, Kayseri, Osmaniye și Mersi”, este menționat în comunicatul emis de minister.
Oamenii din Turcia privesc incendiile care nu contenesc - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Internațional
Imagini dramatice: Incendiile de vegetație din Turcia nu contenesc
Potrivit Serviciului Situații Excepționale din Turcia, echipele de jandarmerie au evacuat persoanele care se aflau în apropierea zonelor periculoase.
© Sputnik / Burcu OkutanIncendiu Marmaris
Пожар в Мармарис - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Incendiu Marmaris
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă moldovenii aflați într-o situație dificilă să contacteze Ambasada Republicii Moldova de la Ankara sau Consulatul general al Republicii Moldova de la Istanbul.
”Cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73”
Reprezentanții Ministerului de Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să respecte anunțurile autorităților locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și să evite circulația pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone afectate de incendii.
Fluxul de știri
0