Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia dă o lecție de seriozitate presei: De ce

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Țintă permanentă a propagandei occidentale și a unor campanii de presă calomnioase, Rusia dă o lecție de seriozitate, luând o decizie salutară pentru ziariștii din mai multe zone periculoase ale lumii.
BUCUREȘTI, 30 iul – Sputnik. Într-un anunț de ultimă oră al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova se arată că Guvernul Federației Ruse a emis un ordin privind ”alocarea unei contribuții voluntare” la fondul fiduciar al Programului internațional UNESCO pentru dezvoltarea comunicării.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой  - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Rusia
Dezvăluire NUCLEARĂ: Maria Zaharova despre asasinatul din Haiti și legăturile cu SUA
Astfel, în următorii patru ani, din 2022 până în 2025 - Federația Rusă va aloca 1 milion de dolari SUA (250 mii dolari SUA anual) pentru implementarea proiectelor mass media în țările interesate din zona CSI, Asia, Africa și America Latină.
Domeniile cheie de lucru pentru aceste proiecte sunt extrem de importante – chiar salutare pentru ziariștii din unele zone periculoase pentru activitatea de presă.
”Consolidarea siguranței jurnaliștilor în zonele de conflict armat, creșterea nivelului de educație jurnalistică și de etică profesională, combaterea dezinformării și „știrilor false”, inclusiv în contextul pandemiei coronavirusului”, se arată în comunicatul MAE rus.
Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
De ce Rusia nu recunoaște independența Transnistriei – expert
Deci, o decizie care arată seriozitatea cu care Moscova abordează siguranța ziariștilor, dar și susținerea pentru cei care vor să slujească adevărul, nu să propage falsuri. Pe scurt, o inițiativă excelentă pentru presa adevărată.
Fluxul de știri
0