Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorii au reținut un fost șef de la IGP: Despre cine este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Procuratura a reținut un fost șef de la IGP în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Rețineri matinale într-un dosar ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5. În dimineața de vineri, au fost efectuate descinderi în automobilul și la domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI.
Astfel, în urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe dispozitive electronice și înscrisuri. Bănuitul a fost reținut iar în prezent, procurorii îl audiază.
Денис Уланов Адвокат Илана Шора - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Dosarul deputatului Denis Ulanov a fost trimis în judecată
„Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive”, a precizat Procuratura Generală.
Procuratura a precizat că va reveni cu alte detalii odată cu avansarea investigațiilor în dosar. Persoanele vizate sunt cercetate în baza următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.
Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Emil Gaitur a fost întrebat de către redacția Sputnik Moldova cine este persoana reținută în această dimineață, dar a evitat să spună, motivând că numele figuranților nu se divulgă până la emiterea unei hotărâri judecătorești. Totuși, presa scrie că ar fi vorba despre fostul ministru al Apărării și fostul șef al IGP Alexandru Pînzari.
Fluxul de știri
0