Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul deputatului Denis Ulanov a fost trimis în judecată

© Sputnik / Miroslav RotariДенис Уланов Адвокат Илана Шора
Денис Уланов Адвокат Илана Шора - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Procurorii au expediat în judecată dosarul în care este vizat și deputatul Denis Ulanov. Acesta este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Procuratura anunță că a finalizat urmărirea penală și că a expediat în judecată dosarul în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”. Potrivit procurorilor, rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul are 81 de volume.
Această cauză penală face parte din dosarul „frauda bancară”. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile deputatului estimate la peste 9,7 milioane de lei.
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
La ce etapă sunt dosarele penale în care sunt vizați unii deputați ai noului Parlament
După consultările cu șeful statului în vederea identificării unui candidat la funcția de premier, deputatul Denis Ulanov a fost luat la întrebări de către jurnaliști despre ce crede el în privința trimiterii dosarului în care este vizat în judecată. Acesta a declarat că circul politic continuă și că este sigur că instanța îl va declara nevinovat.
„Voi ieși într-o conferință de presă săptămâna viitoare pentru a oferi detalii despre acest dosar despre ce a stabilit instanța, dar instanța a stabilit nevinovăția mea, din acest motiv procurorii s-au grăbit să transmită dosarul în judecată. Despre toate aceste lucruri, eu voi vorbi detaliat în cadrul conferinței de presă”, a precizat deputatul Denis Ulanov.
Парламент Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Politică
Cine sunt cei mai bogați, mai tineri și mai penali deputați din noul Parlament
Amintim că, acum patru luni, la cererea Procurorului General, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Potrivit procuraturii, Ulanov pledează nevinovat și este cercetat în libertate.
În comunicatul de presă emis de Procuratură se menționează că în prezent continuă investigațiile din dosarul „furtul miliardului” și că acestea vor continua până la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale care au permis devalizarea sistemului național bancar.
Fluxul de știri
0