Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când își va prezenta Gavrilița garnitura guvernamentală

© Photo : Facebook / Partidul Acțiune și Solidaritate Natalia Gavrilița
 Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
După ce Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița ca și candidat la funcția de prim-ministru, ea a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Nataliei Gavrilița a scris că este onorată să fie nominalizată la funcția de premier și că este hotărâtă să împlinească așteptările cetățenilor.
„La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în Parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică”, a mai scris Natalia Gavrilița.
Precizăm că în această dimineață, președintele Maia Sandu a semnat decretul de înaintare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Cum au comentat PCRM și PSRM înaintarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier
Decretul a fost semnat după consultările cu fracțiunile parlamentare PAS și „ȘOR”, care s-au desfășurat în această dimineață. Comuniștii și socialiștii au refuzat să se prezinte la discuții cu șeful statului și au declarat că o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament.
Amintim că președintele Maia Sandu a mai înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru la sfârșitul lunii ianuarie. Atunci, ea nu a primit niciun vot de încredere din partea deputaților.
Fluxul de știri
0