Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea PAS a venit la consultări cu președintele Maia Sandu

© Sputnik / Mihai CarausPAS a prezentat lista candidaților la parlamentare
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate a ajuns la Președinție, unde Maia Sandu îi așteaptă pe deputați pentru discuții în vederea identificării candidatului la funcția de prim-ministru.
CHIȘINĂU,30 iul - Sputnik. Deputații fracțiunii PAS s-au întâlnit în aceste clipe cu președintele țării. Aceștia urmează să se consulte în privința unei candidaturi la funcția de premier. Ulterior, reprezentanții fracțiunii vor ieși la declarații pentru a spune ce s-a discutat cu șeful statului.
Precizăm că după fracțiunea PAS, la consultări sunt așteptați la ora 09:00 pe cei din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Consultările cu deputații fracțiunii Partidului politic „Șor” sunt programate pentru 09:30.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Video
Comuniștii și socialiștii nu merg la Președinție: O așteaptă pe Sandu la Parlament
Președintele PSRM Igor Dodon a declarat însă aseară la postul public de televiziune că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va merge vineri la Președinție la consultări, ci o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament.
Totodată, este de menționat faptul că liderul PAS și președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat joi seara la un post privat de televiziune că Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.
Amintim că președintele Maia Sandu a mai înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent. Ea nu a primit însă atunci votul de încredere al deputaților.
Fluxul de știri
0