Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Comuniștii și socialiștii nu merg la Președinție: O așteaptă pe Sandu la Parlament

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Președintele PSRM Igor Dodon a declarat la postul public de televiziune că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va merge mâine la Președinție la consultări, ci o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat postul de televiziune Moldova 1 că deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu vor merge mâine la Președinție, acolo unde au fost invitați de Maia Sandu ca să discute despre formarea Guvernului.
El a declarat că Maia Sandu va fi așteptată la Parlament pentru consultări.
De asemenea, Igor Dodon a spus că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la Curtea Constituțională modul în care a fost format Biroul Permanent al Parlamentului. El consideră că în acest caz nu s-a respectat reprezentativitatea conform rezultatelor alegerilor parlamentare.
Amintim că la ședința de astăzi a Parlamentului a fost aleasă componența nominală a Biroului permanent, din care fac parte nouă membri și încă trei din oficiu.
Din oficiu fac parte președintele Parlamentului și vicepreședinții.
Ceilalți membri ai Biroului sunt deputații PAS Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Liliana Nicolăescu-Onofrei, Dan Perciun, Veronica Roșca, Doina German; deputații din partea BECS Corneliu Furculiță și Vasile Bolea. Din partea fracțiunii Șor a fost ales Denis Ulanov.
Fluxul de știri
0