Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de premier: Declarații după consultări

© Sputnik / Mihai CarausReprezentanții PAS la Președinție
Reprezentanții PAS la Președinție - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fracțiunea PAS a ieșit de la consultările cu Maia Sandu. Deputații din partidul de guvernământ au declarat că Natalia Gavrilița este candidatul fracțiunii la fotoliul de premier.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Natalia Gavrilița este candidatul propus de către fracțiunea PAS la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului și președintele fracțiunii PAS Mihai Popșoi, după consultările cu șeful statului Maia Sandu.

„Ieri, în cadrul ședinței fracțiunii am discutat, am pus la vot și am decis unanim ca Natalia Gavrilița să fie candidatul nostru la funcția de prim-ministru”, a declarat Mihai Popșoi.

El afirmă că „Gavrilița este cea mai bună candidatură pentru funcția de premier și că ea are experiența necesară pentru a face față provocărilor”. Deputatul a mai precizat că Natalia Gavrilița ar urma în următoarele zile să-și prezinte garnitura guvernamentală și că din aceasta vor face parte nu doar reprezentanți ai PAS, ci și persoane din afara partidului.
Nu se exclude faptul ca în viitorul Guvern să se regăsească și reprezentanți ai altor partide.
Заброшенные здания Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Socialiștii vor un referendum pentru a decide soarta Stadionului Republican
Precizăm că după fracțiunea PAS la consultări sunt așteptați la ora 09:00 deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Consultările cu deputații fracțiunii Partidului politic „Șor” sunt programate pentru 09:30.
Președintele PSRM Igor Dodon a declarat însă aseară la postul public de televiziune că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va merge vineri la Președinție la consultări, ci o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament.
Fluxul de știri
0