Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea „Șor” va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier

© Sputnik / Mihai CarausReprezentanții Partidului Politic ”ȘOR”
Reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Deputații fracțiunii Partidului „Șor” au declarat că nu vor înainta niciun candidat la funcția de premier și că cel mai probabil o vor susține pe Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. După consultările cu șeful statului Maia Sandu, fracțiunea Partidului „Șor” a declarat că nu înaintează niciun candidat la funcția de premier și că va susține candidatura Nataliei Gavrilița, pe motiv că oricum deja există o majoritate formată și este clar că Gavrilița va deveni premier.
„Noi nu vom înainta niciun candidat pentru funcția de prim-ministru. Noi înțelegem foarte bine că majoritatea parlamentară va avea voturile necesare și are dreptul să decidă cine va fi premier. (...) Vom lupta pentru programul nostru, al Partidului Politic „Șor”. (...) Fracțiunea va vota candidatul PAS înaintat. Vom avea timp să analizăm fiecare candidat”, a declarat deputatul Marina Tauber.
Ea speră că va exista o colaborarea constructivă între deputați, Președinție și Guvern.
Reprezentanții PAS la Președinție - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de premier: Declarații după consultări
Precizăm că după fracțiunea PAS la consultări au fost așteptați la ora 09:00 cei din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care nu s-au prezentat la Președinție. Consultările cu deputații fracțiunii Partidului politic „Șor” au fost programate pentru 09:30.
Fracțiunea PAS a declarat după consultări că Natalia Gavrilița este candidatul propus la funcția de premier și că în următoarele zile ea își va prezenta garnitura guvernamentală.
Fluxul de știri
0