Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu a venit la consultări: Care este motivul

© Photo : Miroslav RotariPSRM face declarații de presă după consultațiile cu Maia Sandu
PSRM face declarații de presă după consultațiile cu Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu s-a prezentat la consultările cu șeful statului în vederea identificării unui candidat la funcția de premier.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au mers la discuții cu Maia Sandu. Acest lucru a fost anunțat încă de aseară de către liderul PSRM Igor Dodon. Acesta a declarat joi în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că niciun coleg din fracțiunea sa nu va merge la consultări și că șeful statului va fi așteptat la Parlament pentru discuții.
Reprezentanții PAS la Președinție - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de premier: Declarații după consultări
Precizăm că fracțiunea PAS a mers la consultări la ora 08:30, ulterior, la ora 09:00 erau așteptați deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Consultările cu deputații fracțiunii Partidului politic „Șor” sunt programate pentru 09:30.
Este de menționat faptul că după consultări, fracțiunea PAS a declarat că Natalia Gavrilița este candidatul propus la funcția de premier și că în următoarele zile, ea își va prezenta garnitura guvernamentală.
În cadrul emisiunii de joi seara de la Moldova 1, Igor Dodon a mai declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la Curtea Constituțională modul în care a fost format Biroul Permanent al Parlamentului. El consideră că în acest caz nu s-a respectat reprezentativitatea conform rezultatelor alegerilor parlamentare.
Fluxul de știri
0