Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două angajate ale Serviciului Fiscal de Stat au ajuns pe mâna ofițerilor CNA

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Două angajate ale Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetate pentru corupere pasivă. Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile și domiciliile acestora.
CHIŞINĂU, 30 iul - Sputnik. Ar fi estorcat 40 de mii de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă în urma controlului efectuat. Este vorba despre două angajate ale Direcției generale control fiscal post-operațional a Serviciului Fiscal de Stat care sunt în prezent cercetate penale pentru corupere pasivă.
Potrivit CNA, cele două angajate ale SFS ar fi promis că vor aplica o amendă mai mică unui director de companie, dar pentru acest lucru ele ar fi cerut 40 de mii de lei. Ulterior, acesta s-a plâns la direcția securitate internă a SFS care a sesizat CNA.
Astfel, oamenii legii au inițiat o cauză penală și au efectuat percheziții, în urma cărora una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Politică
Procurorii au reținut un fost șef de la IGP: Despre cine este vorba
Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție în urma celor întâmplate. Autoritatea fiscală națională a declarat că va acorda tot suportul necesar organelor de drept.
„Serviciul Fiscal de Stat se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”, se menționează într-un comunicat de presă a SFS.
Dacă cele două vor fi găsite vinovate, ele riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală de până la 400 de mii de lei și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice timp de până la zece ani.
Fluxul de știri
0