Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepreședinții Parlamentului au fost aleși: Câți și cine sunt

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au decis în privința aleșilor care vor ocupa cele două fotolii de vicepreședine.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Deputații i-au ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului pe deputatul PAS Mihail Popușoi și deputatul BECS Vlad Batrîncea. Partidul Șor nu a avut un candidat întrucât la propunerea fracțiunii majoritare PAS, Parlamentul va avea doi vicepreședinți.
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Pentru candidatura lui Mihail Popușoi la funcția de vicepreședinte al Parlamentului au votat 85 de deputați, iar pentru Vlad Batrîncea și-au dat votul 87 dintre deputații noului Legislativ.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Președintele Parlamentului, ales prin vot secret: A fost constituită o comisie specială
În cadrul ședinței de astăzi a fost ales și președintele Parlamentului. În această funcție a venit deputatul PAS, Igor Grosu. Pentru acaestă candidatură au votat prin vot secret 64 de depuați ai Parlamentului de Legislatura a XI-a. Deputații fracțiunii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor nu au participat la procedura de alegere a peakerului Legislativului.
Fluxul de știri
0