Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Joc tergiversat": Politolog, despre ultimatumul senatorilor SUA privind "Nord Stream - 2"

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaConstrucția "Nord Stream - 2" în Germania
Construcția Nord Stream - 2 în Germania - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Un grup de senatori republicani au amenințat că vor bloca numirile la Ministerul de Finanțe al SUA din cauza ”Nord Stream - 2.”.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Un grup de 12 senatori americani republicani i-au pus un ultimatum Ministerului de Finanțe al SUA și Casei Albe, cerând noi sancțiuni împotriva ”Nord Stream – 2”.
Fragmentele din scrisoarea lor au fost publicate de agenția Bloomberg.
“Nord Stream - 2”, - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Editoriale
Ucraina trebuie să tacă: Biden și Merkel s-au înțeles în privința ”Nord Stream”
"Conducta de gaz "Nord Stream 2" dăunează în mod direct intereselor de securitate națională ale SUA și ale aliaților și partenerilor noștri. Dacă va fi finalizat, acest proiect va crește influența dăunătoare a lui Vladimir Putin asupra Europei, va destabiliza securitatea fragilă a Ucrainei și va contribui la continuarea agresiunii rusești", este menționat în mesaj.
Senatorii republicani amenință să blocheze desemnarea a doi candidați la Ministerul Finanțelor, dacă administrația de la Casa Albă „nu-și schimbă poziția asupra conductei și nu impune noi sancțiuni proiectului”.
Recent, operatorul gazoductului Nord Stream2 AG a anunțat că conducta este gata în proporție de 99%.
În emisia directă la radio Sputnik, politologul, directorul Institutului Modern de Dezvoltare Statală, Dmitri Solonnikov, și-a exprimat opinia că opoziția față de proiectul rus a devenit un instrument în lupta politică internă.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Internațional
Biden a declarat că construcția „Nord Stream 2” e de neoprit
„Acesta este un joc tergiversat. Și vedem cum actualmente democrații și republicanii s-au schimbat cu locurile: acum democrații trebuie să-și apere poziția, să demonstreze că ei nu sunt „agenți ai Kremlinului” – de acest fapt ei obișnuiau să-i învinuiască pe republicani: Reiese că acum ei înșiși sunt „agenți”. Iar faptul că în SUA există poziții diferite și nu doar președintele determină viitorul țării, este un lucru bine știut. Autorii acestor abordări vor aplica diferite acțiuni pentru a exercita presiuni și ea va persista până la acel moment când ”Nord Stream – 2” va fi finalizat și lansat. Dar lansarea lui va avea loc foarte curând – aceasta este de fapt esența jocului. Prin urmare, numirea candidaților la Ministerul Finanțelor va fi tergiversată. Aceasta este lupta pentru influență în SUA", – consideră Dmitry Solonnikov.
Fluxul de știri
0