Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a declarat că construcția „Nord Stream 2” e de neoprit

© AP Photo / Patrick SemanskyJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele american Joe Biden a spus că este imposibil de oprit finalizarea construcției Nord Stream 2
Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că este imposibil să fie oprită finalizarea conductei Nord Stream 2. Cuvintele liderului american sunt citate de grupul de presă de la Casa Albă.
Ieri a devenit cunoscut că Berlinul și Washingtonul au semnat un acord privind Nord Stream 2. Potrivit adjunctului secretarului de stat american Victoria Nuland, Germania s-a angajat să solicite sancțiuni UE împotriva Moscovei dacă Rusia va folosi exporturile de energie ca armă împotriva statelor europene.
„În ceea ce privește Nord Stream 2, el (Biden. - nota red.) a spus că (conducta - nota red.) „este completă la 99% și nimic nu o va opri. El a mai spus că există „un angajament” din partea Germaniei de a răspunde la acțiunile Rusiei, dacă va fi necesar", anunță serviciul de presă al președintelui american.
Nord Stream 2 prevede construirea a două conducte cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Statele Unite se opun activ și sunt interesate să-și promoveze vânzarea de gaz lichefiat GNL în țările UE.
Vladimir Putin și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Internațional
Putin și Merkel au discutat despre acordurile de la Minsk și Nord Stream 2
Rusia a solicitat în repetate rânduri încetarea menționării Nord Stream 2 în contextul oricărei politizări, deoarece este un proiect comercial benefic atât Rusiei, cât și UE.
Operatorul conducti Nord Stream 2 AG a declarat că se așteaptă să finalizeze lucrările de instalare a conductelor până la sfârșitul lunii viitoare.
Fluxul de știri
0