Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Gasparean, despre decizia privind Stadionul Republican: Este criminal

© Sputnik / Mihai CarausStadionul Republican
Stadionul Republican - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Politologul și publicistul Armen Gasparean califică decizia de transmitere a teritoriului fostului Stadion Republican în proprietatea Ambasadei SUA drept un abuz al spiritului național moldovenesc.
CHIȘINĂU, 29 iul- Sputnik. Inițial nu a fost punctat scopul de a reconstrui Stadionul Republican, dar de a-l vinde. De această părere este politologul Armen Gasparean, care consideră că ruinele în care a ajuns Stadionul Republican sunt deplorabile.
”Este criminal. Distrugerea propriei istorii, iar Stadionul Republican este o parte a istoriei Moldovei, arată foarte prost”, a spus Gasparean.
Publicistul compară cazul Stadionului Republican cu situația de la Aeroportul Internațional Chișinău.
”A vinde terenul fostului Stadion Republican e, cumva, deloc frumos. La fel precum, nu tare frumos a arătat și istoria din timpul lui Vlad Plahotniuc, care vindea terenul aeroportului Chișinău creând o aluzie că va construi unul nou, însă, din câte cunosc, unul nou nu a fost construit până în prezent. Iar teritoriul, de asemenea, nu chiar mai aparține Moldovei”, a spus Armen Gasparean.
Stadionul Republican  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Curtea Constituțională a decis ce se va întâmpla cu fostul Stadion Republican
Politologul este nedumerit de decizia de astăzi a Curții Constituționale, în contextul în care, actualmente, majoritatea forței politice din Moldova este concentrată în mâinile unui singur partid.
”Aveți puterea, președintele este al vostru, Parlamentul este al vostru, Guvernul tot al vostru este. Asupra Curții Constituționale ar putut fi făcută o presiune. Atunci cum, cu toate astea, renasc ideile lui Plahotniuc și încă și se dă vina pe el. Nu prea înțeleg motivele pentru care partidul pro-prezidențial Sandu are nevoie astăzi să reîncarneze o istorie de genul dat. Dacă ar fi venit singuri și ar fi spus că aceasta este decizia noastră în semn de recunoștință față de ambasadorul Hogan pentru tot ce a făcut pentru Moldova, ar fi arătat mai puțin urât decât acele tentative de a-l menționa pe Plahotniuc în acest caz”, a spus interlocutorul.
Totodată, politologul este de părerea că Statele Unite au nevoie de o suprafață atât de mare pe teritoriul Moldovei pentru a crea un hub, care își va distribui influența asupra țărilor învecinate, precum România și Ucraina.
Fluxul de știri
0