Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au ales conducerea Parlamentului și au plecat în vacanță: Ce au decis deputații moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausIgor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Au făcut două ședințe și deja deputații din Legislatura a XI-au mers în vacanță. Astăzi au anunțat despre încheierea primei sesiuni ordinare a anului curent.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik Aleșii poporului au aprobat astăzi, 29 iulie, cu vot unanim Hotărârea cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului curent.
Propunerea a venit din partea Biroului permanent și a fost aprobată în încheierea ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a.

"Asta nu înseamnă că Parlamentul nu se va întruni în zilele următoare", a spus președintele Legislativului, Igor Grosu.

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.
Totodată, Parlamentul poate să se convoace în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Comisiile parlamentare au fost constituite: Cine sunt președinții
Amintim că în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, Igor Grosu a fost numit noul speaker al Legislativului. Totodată, deputatul PAS, Mihail Popușoi și deputatul BECS, Vlad Batrîncea au fost aleși în funcția de vicepreşedinţi. La ședință, a fost aleasă și componența nominală a Biroului permanent, din care fac parte nouă membri și încă trei din oficiu.
Fluxul de știri
0