Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii și socialiștii nu vor participa la votarea președintelui Parlamentului

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Președintele fracțiunii BeCS Zinaida Greceanîi a anunțat că socialiștii și comuniștii nu vor participa la votarea președintelui Parlamentului.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Zinaida Greceanîi a declarat că BeCS nu va participa la votarea președintelui Parlamentului.
Ea afirmă că fracțiunea nu are un candidat și că nu va participa la alegerea președintelui Parlamentului.
În Parlament a fost constituită o comisie specială de lucru pentru a organiza și desfășurarea alegerii președintelui noului for legislativ prin vot secret.
Potrivit Regulamentul Parlamentului, această comisie se creează la propunerea fracțiunilor parlamentare, conform principiului reprezentării proporționale. Conform cutumei parlamentare, s-a propus ca această comisie să fie constituită din cel puțin șapte membri.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Voronin vrea schimbarea Constituției prin referendum: „Am fost ultimul președinte legitim”
Potrivit Constituției, preşedintele Parlamentului se alege prin vot secret, cu majoritatea voturilor deputaţilor aleşi, pe durata mandatului Parlamentului.
„El poate fi revocat în orice moment prin vot secret de către Parlament cu o majoritate de cel puţin două treimi din voturile tuturor deputaţilor. Vicepreşedinţii se aleg la propunerea Preşedintelui Parlamentului, cu consultarea fracţiunilor parlamentare”, se menționează în textul Constituției.
Din partea partidului PAS, a fost înaintată candidatura lui Igor Grosu pentru funcția de speaker.
Fluxul de știri
0