Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin vrea schimbarea Constituției prin referendum: „Am fost ultimul președinte legitim”

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Președintele Partidului Comuniștilor și-a exprimat dorința de a organiza un referendum prin care să fie adoptată o nouă Constituție a Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Vladimir Voronin a ținut un discurs în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului în care a vorbit despre felul în care Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va colabora cu partidul de guvernământ.
„Să nu mă înțelegeți că ne dorim să fim aliați cu voi. Și nici voi nu vă doriți. Suntem dispuși să participăm la elaborarea programelor care să stimuleze dezvoltarea agriculturii, să reanimăm satele noastre.
Economia dezvoltată pe transferuri și granturi nu are perspective. Suntem gata cu Dumneavoastră împreună să votăm proiecte capabile să lichideze diferențierea păturilor sociale”, a declarat liderul comuniștilor.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
PAS și-a ales conducerea fracțiunii parlamentare: Cine a devenit președinte
În context, Vladimir Voronin a propus ca în cadrul actualei legislaturi să fie elaborată o nouă constituție. Asta după ce va fi organizat un referendum național.
„Curtea Constituțională a operat mai mult de 22 de modificări în Constituție. Fiecare a fost un act de violență săvârșit asupra regimului constituțional. Eu am fost ultimul președinte legitim al Republicii Moldova, deoarece la baza alegerilor ața-numitor președinți se află hotărârile adoptate de regimul oligarhic și 5 membri ai Curții Constituționale. Adoptarea unei legi fundamentale prin referendum va pune capăt ilegalităților”, a spus Voronin.
Președintele PCRM a menționat că diversitatea etnică, culturală și lingvistică trebuie să stea la baza elaborării noii Constituției. De asemenea, legea fundamentală ar trebui să ofere garanții clare pentru locuitorii din regiunea transnistreană, consideră Voronin.
„Vom împiedica dur adoptarea unor proiecte care vor înrăutăți starea societății, chiar dacă vor fi dictate de instituții străine”, a declarat liderul PCRM.
Fluxul de știri
0