Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a devenit al doilea producător mondial de petrol, în acest an - Rosstat

© SputnikНефть
Нефть - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Volumul producției zilnice de petrol plasează Rusia pe al doilea loc după Statele Unite și înaintea Arabiei Saudite în acest an, raportează serviciul statistic de stat al țării, Rosstat.
BUCUREŞTI, 28 iul – Sputnik, Doina Crainic. Conform datelor transmise de Rosstat, Rusia a produs zilnic în medie 10,36 milioane de barili de petrol în lunile ianuarie-mai 2021, în timp ce producția medie a SUA a fost de 11,10 milioane de barili pe zi, ţara devenind astfel cel mai mare producător de petrol din perioada de raportare. Arabia Saudită s-a clasat pe locul trei, cu o medie de 8,27 de milioane de barili de petrol pe zi.
Petrolul a reprezentat 41,3% din exporturile totale ale Rusiei în primele cinci luni ale anului 2021. Cu toate acestea, exporturile de petrol din țară au scăzut cu 16,9% față de perioada de raportare anterioară, situându-se la 50,8 milioane de tone. În total, Rusia a produs anul acesta până acum 212,3 milioane de tone de petrol, ceea ce reprezintă o scădere de 6,2% în termeni anuali.
Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2021
Rusia
Rusia a livrat un volum record de petrol către Statele Unite din ultimii 12 ani
Se așteaptă ca producția de petrol în Rusia să crească în următoarele luni, în urma acordului privind creșterea producției de petrol încheiat la începutul acestei luni de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi.
Astfel, statele membre ale OPEC au convenit să mărească aprovizionarea zilnică cu petrol începând cu luna august, în contextul în care prețurile au atins un nivel maxim în ultimii trei ani, pe fondul cererii în creştere și al redresării economice globale în urma pandemiei de COVID-19.
Țările OPEC+, printre care Rusia, Mexic, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Bahrain, vor crește producția cu 400.000 de barili pe zi din august, potrivit RT.
Se așteaptă ca producția să crească treptat până când nivelul producţiei, încetinite în timpul celor mai grele perioade ale pandemiei, va fi restabilit.
Fluxul de știri
0