Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a livrat un volum record de petrol către Statele Unite din ultimii 12 ani

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaПредприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL
Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În martie, Rusia a furnizat Statelor Unite un volum record de petrol și produse petroliere din ultimii 12 ani, devenind al doilea cel mai mare exportator către această țară, potrivit datelor Administrației Informației Energetice a Departamentului Energiei din SUA (EIA).

În această lună, volumul importurilor de petrol și produse petroliere rusești a crescut de 1,8 ori față de februarie, până la 22,938 milioane de barili, care este maximul din iulie 2009. Atunci, Rusia a livrat 23 484 milioane de barili în Statele Unite.

Canada a păstrat primul loc, furnizând 139,869 milioane de barili de petrol și produse petroliere către Statele Unite. Mexicul a coborât pe locul al treilea de la al doilea, furnizând 17,616 milioane de barili SUA. Arabia Saudită a exportat 10,868 milioane de barili, ocupând locul patru.

Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Rusia
Rusia, al doilea cel mai mare producător mondial de petrol timp de 10 luni la rând

În ceea ce privește petrolul, Rusia a ocupat locul al patrulea, după ce a furnizat 6,1 milioane de barili SUA (197 mii de barili pe zi), adică de 3,5 ori mai mult decât în ​​februarie. Primele trei locuri au fost ocupate de Canada, Mexic și Arabia Saudită, care au furnizat 9,583 milioane de barili (309 mii de barili pe zi) de petrol.

În general, importurile de petrol și produse petroliere în Statele Unite în luna martie au crescut cu 20 la sută, la 8,288 milioane de barili pe zi, iar exporturile - cu 0,2 la sută, la 7,679 milioane pe zi. În același timp, importurile de petrol numai în Statele Unite în luna de raportare au crescut cu 3,5 la sută, la 5,787 milioane de barili pe zi, iar exporturile au scăzut cu 0,7 la sută, la 2,685 milioane de barili pe zi.

În martie, Departamentul pentru Energie al SUA a raportat că, până la sfârșitul anului 2020, Statele Unite au crescut importurile de petrol și produse petroliere rusești la un maxim din 2011. Volumul achizițiilor s-a ridicat la 538 mii de barili pe zi. În termeni anuali, aprovizionarea din Rusia a crescut cu 3,5 la sută. Astfel, Rusia a devenit al doilea cel mai mare exportator de petrol și produse petroliere către Statele Unite, deplasând Arabia Saudită din această poziție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0