Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus denunță isteria Cortinei de fier occidentale

© Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus punctează din nou, prin exemple concrete, cât de ipocrită este indignarea Occidentului față de așa zisa duritate a legilor din Rusia.
BUCUREȘTI, 28 iul – Sputnik. Cu orice prilej, propaganda occidentală acuză duritatea măsurilor adoptate de Rusia – vorbind de ”regimul autoritar” și chiar de dictatură – în condițiile în care, iată, în statele ”lumii libere” au loc ingerințe grave ale structurilor de forță și serviciilor speciale în comerț sau chiar cercetare.
Maria Zaharova arată cum, în cel mai ridicol mod, ”Fiecare lege adoptată în Rusia provoacă o furtună de indignare în Occident… de parcă ei ar fi trebui să trăiască conform legislației ruse, și nu pentru noi”.

”În ultimii doi ani, isteria nu a fost întreruptă: „Rusia adoptă legi draconice”, ” Moscova este împrejmuită cu o perdea de fier” și așa mai departe”, scrie Zaharova, replicând că ”este amuzant să auzi asta de la ideologii Cortinelor de Fier”.

Ambasadoarea rusă dă un exemplu din Canada, unde s-au ”presiuni pentru introducerea de noi reglementări pentru distribuirea și primirea de subvenții științifice”.
În momentul de față, dacă un institut științific canadian are în plan un proiect de dezvoltare științifică promițătoare în comun, de exemplu, cu colegi din alte țări, iar ”serviciile speciale locale au propriile idei cu privire la perspectivele proiectului, atunci oamenii de știință nu vor primi niciun sprijin din partea statului”.
Sincer, cred că și în România s-a putea găsi exemple similare – și mă gândesc chiar la Laserul de la Măgurele!
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Internațional
Biden a luat o decizie care șochează România
În cazul Canadei, Zaharova subliniază că dacă autoritățile ascund realitate în formulări voalate, în schimb mass-media observă clar că povestea este îndreptată împotriva Chinei, ”cea care a adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea potențialului tehnic și tehnic al Canadei în ultimii ani”.
„Beijingul nu ascunde că este interesat să dezvolte legături cu hub-uri științifice din întreaga lume, acest lucru fiind explicat în conceptele sale de dezvoltare”, scrie Zaharova, constatând însă ironică situația din Canada: ”Cum să spun mai bine ... Ah! Mi-am amintit! Cortina de fier este lăsată până jos!”.
Așa cum menționam, situația din România este comparabilă – nu chiar identică, pentru că România aproape nu mai are cercetare… decât penală! Dar în materie de comerț, de investiții, ingerința străină, politică și ”strategică” este ceva dincolo de orice imaginație – iar China este principala țintă a acestor restricții de natură non-comercială.
Fluxul de știri
0