Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Aparatul lui Biden are cunoștințe eronate despre Rusia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că aparatul președintelui SUA și consilierii lui au cunoștințe și viziuni eronate despre Rusia contemporană.
BUCUREȘTI, 29 iul – Sputnik. Aparatul președintelui american Joe Biden și consilierii lui au cunoștințe și viziuni eronate despre Rusia contemporană, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Mai devreme, președintele american Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, are “probleme”, fapt care “îl face mai periculos”. Biden a amintit despre summitul de la Geneva și a adăugat că președintele Rusiei are la dispoziție doar armele nucleare și petrol.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Internațional
Biden a luat o decizie care șochează România
“În cazul dat, probabil, trebuie să remarcăm ce spunea președintele SUA președintelui nostru, vorbind în fața colaboratorilor serviciului național de securitate. Desigur, astfel de declarații de bravură sunt așteptate de acest public, însă este evident că președintele și-a enunțat aceste teze care sunt pe plac aparatului său, consilierilor lui. Aici este vizibilă cunoașterea și înțelegerea eronată a Rusiei contemporane”, a spus Peskov jurnaliștilor.
În plus, în opinia reprezentantului administrației prezidențiale ruse consilierii președintelui american ar trebui să-i elaboreze o notă informative cu privire la ponderea sectorului petrolului și gazelor din PIB-ul Rusiei.
Potrivit lui Peskov, Rusia este cea mai mare și cea mai responsabilă putere nucleară, cu un sector major al petrolului și gazelor.
“A susține că Rusia nu mai dispune de nimic, e absolut eronat. Probabil, consilierii ar trebui să ofere domnului Biden o notă informativă în care să-i arate că ponderea sectorului petrolului și gazerlo din PIB-ul Federației Ruse a constituit 15,2 la sută în anul 2020, iar în 2017 acest indicator era de 16,9 la sută”, a spus Peskov.
Oficialul a mai specificat că veniturile din petrol și gaze în bugetul de stat al Rusiei în anul 2010 constituia 46 la sută, iar în 2020 – 28 la sută. Potrivit lui Peskov, dacă era vorba de niște documente ale unor experți specializați pe subiectul Rusiei, o astfel de informație ar fi fost adusă la cunoștința lui Biden, ceea ce nu s-a făcut.
“Regretăm acest lucru și sperăm că în cele din urmă i se vor oferi informații profesioniste”, a mai adăugat Peskov.
Fluxul de știri
0