Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Schemă de comerț cu bebeluși în Ucraina, deconspirată de serviciile speciale

© Fotolia / OndroooНоворожденный ребенок в роддоме
Новорожденный ребенок в роддоме - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Serviciile abilitate ucrainene au deconspirat o schemă de vânzare a copiilor nou-născuți cetățenilor străini. Care era ”prețul” unui copil.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deconspirat în regiunea Harkov o schemă de vânzare a copiilor nou-născuți către străini. Copii cu pachetul complet de acte era vândut contra sumei de 60 de mii de dolari, informează marți serviciul de presă al SBU.

“Afaceriștii au pus la punct o schemă de furnizare a copiilor nou-născuți străinilor, în cadrul programului de mame surogat. Copilul cu un dosar complet de acte false era vândut la un preț de 60 de mii de dolari”, este menționat în comunicat.

Potrivit serviciului, din grupare făceau parte cetățeni din regiunile Kiev și Harkov, inclusiv un conducător al unui centru de medicină reproductivă din capitala ucraineană.

“Răufăcătorii ajutau străinii la înregistrarea unor căsătorii fictive cu cetățeni ai Ucrainei. Apoi medicii complici confirmau oficial “infertilitatea” soției, motiv care serveau drept pretext pentru recurgerea la tehnologii reproductive adiționale. Ulterior, erau căutate candidate pentru rolul de mame surogat. Astfel, străinul obținea dreptul de a scoate copilul din țară”, informează SBU.

Totodată, SBU a constatat un caz de neglijență a lucrătorilor medicali în unul dintre centrele reproductive, care a dus la moartea unui nou-născut.
Familie - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Rusia
Putin susține familiile cu mulți copii: Propune o lege ce vizează impozitele
Reprezentanții organelor de forță au efectuat percheziții la centrul de medicină preventivă și la domiciliile persoanelor implicate în schemă, în urma cărora au ridicat telefoane mobile și computere care conțin probe ale activității ilegale, precum și documente.
SBU suspectează participanții la schemă “deîndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor de lucrători medicali și farmaceutici” și “uz de fals”, aceștia riscând până la trei ani închisoare.
Fluxul de știri
0