Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețuri mai mici la carburanți: Iată cu cât s-a ieftinit motorina

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După mai multe scumpiri consecutive, iată că o benzinărie a afișat astăzi prețuri mai mici la carburanți.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Veste bună pentru șoferi. Cel puțin un operator local a afișat astăzi, 27 iulie, prețuri mai mici la carburanți. Motorina s-a ieftinit semnificativ.

Dacă ieri litrul de motorină costa la această benzinărie 16,19 lei, astăzi el este mai ieftină cu 19 bani și costă 16,00 lei.

Benzina A95 s-a ieftinit cu doi bani, de la 20,18 la 20,16 bani per litru.
Gazul lichefiat este mai ieftin marți cu trei bani și se vinde la prețul de 11,20 lei.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Economie
Benzina s-a scumpit din nou
Amintim că după ce zilele precedente în mai multe rețele de benzinării a dispărut motorina, Agenția pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție privind ultimele evoluții de pe piața produselor petroliere.
Potrivit agenției, în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Giurgiulești cantități semnificative de motorină, însă refuză să o vândă la stațiile de alimentare.
”Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, este menționat într-un comunicat emis de ANRE.
Totodată, agenția condamnă orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor ANRE adoptate anterior.
”Cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”, anunță agenția.
Fluxul de știri
0