Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina s-a scumpit din nou

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Abonare
O rețea de benzinării din Republica Moldova a scumput astăzi benzina cu 25 de bani. Iată cât costă acum.
CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Un operator local a afișat astăzi prețuri mai mari la benzină. Dacă ieri un litru putea fi cumpărat cu 19 lei și 93 de bani, astăzi aceeași cantitate costă deja 20 de lei și 18 bani. Adică s-a scumpit cu 25 de bani.
În schimb, motorina este mai ieftină în comparație cu ziua de ieri. Prețul a scăzut cu 7 bani - de la 16, 26 lei la 16,19 lei.
Gazul lichefiat și-a păstrat prețul precedent - 11,23 lei.
Combustibil  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Moldova, fără benzină: Pentru cât timp vor ajunge rezervele de combustibil
Amintim că zilele precedente în mai multe rețele de benzinării a dispărut motorina. Agenția pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție privind ultimele evoluții de pe piața produselor petroliere.
Potrivit agenției, în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Giurgiulești cantități semnificative de motorină, însă refuză să o vândă la stațiile de alimentare.
”Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, este menționat într-un comunicat emis de ANRE.
Totodată, agenția condamnă orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor ANRE adoptate anterior.
”Cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”, anunță agenția.
Fluxul de știri
0