Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de incendii: IGSU a venit cu un avertisment

© Inquam Photos / Daniel StoenciuIncendiu în zona industrială a orașului Constanța
Incendiu în zona industrială a orașului Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
În contextul temperaturilor extreme care se vor înregistra în aceste zile, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu avertizări privind riscul incendiilor de vegetație pe care le poate provoca vremea caniculară.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. În următoarea perioadă ne așteaptă zile de foc, iar IGSU îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiere pentru a nu provoca tragedii. Potrivit pompierilor, în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii.
„Oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma spațiilor locative, forestiere și a lanurilor cu cereale pentru prevenirea incendiilor și extinderea acestora”, este menționat într-un comunicat de presă a IGSU.
Piscină - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
Atenție: Piscinele te pot otrăvi - Avertizarea ANSP
Salvatorii au precizat că temperaturile extrem de ridicate prezintă un risc sporit pentru vârstnici, copii și persoanele cu afecțiuni cronice. În acest context, oamenii sunt îndemnați să evite aflarea la soare în orele de vârf, să se protejeze de razele solare în spații răcoroase, umbrite și să consume cât mai multă apă.
Totodată, IGSU avertizează populația că scăldatul în locuri neamenajate cu stații de salvare precum și aflarea minorilor nesupravegheați în preajma râurilor și lacurilor este interzisă.
Precizăm că luni, 26 iulie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de vreme caniculară. Astfel, de la 27 august până pe 1 august, temperatura aerului va depăși ziua 33 de grade Celsius. În perioada menționată, termometrele vor indica valori cuprinse între 33..35 de grade.
Fluxul de știri
0