Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum trecem frontiera cu medicamentele în geantă: Precizările Serviciului Vamal

© Sputnik / Mihai Carausлекарства
лекарства - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Dacă urmați un tratament medical și vreți să plecați peste hotare, dar în același timp trebuie să luați și medicamentele în geantă, atunci trebuie să urmați niște reguli pentru a nu avea probleme la trecerea frontierei.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Serviciul Vamal a venit cu un set de recomandări privind transportarea medicamentelor prin vamă în așa fel încât totul să fie legal și fără probleme. Într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal este menționat că medicamentele fac parte din categoria bunurilor de uz personal și se permite transportarea lor, doar că depinde și ce cantitate are persoana în bagaj.
Potrivit vameșilor, cantitatea nu trebuie să o depășească pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei.

„O altă condiție obligatorie este ca acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare”, mai este precizează în comunicat.

Totodată, Serviciul Vamal a menționat că tot mai des vameșii depistează în trimiterile poștale medicamente ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante. În acest context, oamenii sunt atenționați că, deși aceste medicamente sunt vândute în alte țări fără prescripție medicală, atunci în Moldova ele sunt eliberată doar cu rețetă și introducerea lor pe teritoriul țării se consideră contrabandă, iar cei care fac aceste trimiteri riscă până la opt ani de pușcărie.
Medicamente - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Societate
Ce facem cu medicamentele expirate: Ce pericole ascund
Astfel, oamenii sunt îndemnați să facă rost de aceste preparate doar în baza unei rețete emise de specialiști. Aici puteți vedea lista integrală a substanțelor stupefiante și psihotrope supuse controlului.
Persoanele care au intenția să plece în străinătate cu avionul sunt îndemnate să se consulte cu reprezentanții companiei pentru afla ce alte restricții sunt impuse în privința transportării medicamentelor.
Fluxul de știri
0