Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 varianta Delta: Câți moldoveni sunt infectați

© AFP 2024 / Manan VatsyayanaHamburgheri tematici
Hamburgheri tematici - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Varianta Delta a noului tip de coronarvirus a ajuns și în Republica Moldova, iar epidemiologii reiterează necesitatea vaccinării împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă cu 60% decât varianta Alpha. Mai mult, această variantă a virusului dezvoltă forme grave. Precizarea a fost făcută de șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF, Angela Paraschiv, în cadrul conferinței de presă privind procesul de vaccinare împotriva coronavirusului.
 Марафон вакцинации во Дворце республики - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Coronavirus
Câți moldoveni s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat
Potrivit specialistului, respectarea măsurilor de protecție și vaccinarea împotriva COVID-19 sunt necesare. Paraschiv spune că din cele 15 probe care au fost trimise la laboratorul virusologic din Berlin, 12 probe au fost pozitive.
„Acest lucru ne face să credem că un număr mare de persoane sunt infectate cu această variantă. Varianta Delta e mai contagioasă cu 60% decât varianta Alpha. Și nu e vorba doar de transmiterea rapidă, dar și de dezvoltarea formelor grave. Astfel, îndemnăm populația să respecte în continuare măsurile de protecție și prevenire. Totodată, s-a dovedit că cea mai sigură și cea mai eficientă măsură de prevenire este vaccinarea”, a declarat șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF, Angela Paraschiv.
Potrivit acesteia, un studiu din China a demonstrat că perioada de incubație în cazul tulpinii Delta este de 3 – 4 zile comparativ cu 6 -7 zile în cazul celorlalte tulpini, iar încărcătura virală e de 1 200 de ori mai mare.
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Coronavirus
Când ar urma să ajungă în țară primul lot de Pfizer procurat de Moldova
Paraschiv mai spune că probabilitatea prezenței acestei variante era foarte mare încă înainte de confirmarea virusologilor din Germania, ținând cont de migrația populației, inclusiv cazurile de import din Federația Rusă, Marea Britanie și alte state.
Fluxul de știri
0