Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum cei ”cinstiți și incoruptibili” vor ”curăța” aparatul de stat al Moldovei

Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Politologul a explicat cum se va produce epurarea, a adus exemplul anilor 90 și a explicat ce se întâmplă atunci când neprofesioniștii cinstiți ajung la putere.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Curățarea aparatului de stat, pe care a promis s-o efectueze Maia Sandu, cel mai probabil, va purta un caracter precis și selectiv. Dar este bine să amintim că liderii trebuie să fie profesioniști, deoarece dacă nu este așa, ei devin victime ale manipulării din partea altor oameni.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului
Cei cinstiți și incoruptibili, dar care nu se pricep la chestiuni de conducere, sunt manipulați de alți reprezentanți, mai mici pe scara ierarhică, ce fac parte din puterea de stat. Declarația a fost făcută de doctorul în habilitarea în științe politice Victor Juc, în studioul Sputnik Moldova.
„În Moldova așa ceva s-a întâmplat deja în anii 90. Atunci, după alegerile în Parlamentul de prima legislatura, au venit oameni cinstiți: scriitori, oameni de creație, care nu erau asociați cu vechiul regim. Dar aparatul birocratic a rămas același, de aceea ei, neștiind să conducă, nu au obținut niciun fel de rezultate", a declarat expertul.
Aici, a continuat Juc, un rol foarte important îl are instituția secretarilor de stat, dar și aceasta s-a devalorizat deoarece a devenit politizată și partinică.
"Cred că ar trebui să conducă profesioniștii și, cel puțin, ei trebuie să fie cinstiți și incoruptibili. Dacă vor veni oameni cinstiți și incoruptibili, însă neprofesioniști, vor ajunge victime ale aparatului birocratic care se descurcă foarte bine în chestiuni de dirijare", este sigur politologul.
Juc a menționat că poziția sa în această problemă este în contradicție cu poziția președintelui Maia Sandu, de aceea oamenii cinstiți și incoruptibili ai PAS-ului vor ține în continuare aceeași linie, epurând aparatul de stat al Moldovei.
Fluxul de știri
0