Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trenul Ungheni - Bălți își sistează circulația: Iată motivul

© Sputnik / Miroslav RotariCale ferată
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Circulația unui tren suburban se sistează. Calea Ferată a Moldovei nu a informat cât timp nu va circula acesta.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Circulația trenului Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni va fi sistată temporar. Calea Ferată a Moldovei anunță printr-un comunicat de presă că garnitura nu va mai ieși la linie chiar de azi, 26 iulie, dar fără a preciza până când. Potrivit informației prezentate de CFM, trenul nu va mai circula din cauza „stării tehnice nesatisfăcătoare a trenurilor diesel D1”. Astfel, Calea Ferată a Moldovei este în imposibilitate de a asigura transportul feroviare de acest gen în trafic suburban.
Tren Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Mai multe curse de tren au fost suspendate – angajații CFM își cer salariile
De precizat, circulația cursei de tren Ungheni – Bălți a fost suspendată și în luna mai a acestui an. Atunci, circulația a fost sistată pe motiv că angajații Căilor Ferate din Moldova au protestat pentru că nu și-au luat salariile de mai multe luni. Restanțele salariale se ridicau atunci la aproximativ 164 de milioane de lei.
Amintim că fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie, membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar Adrian Onceanu.
Олег Тофилат - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Cum planifică noul șef al CFM să scoată întreprinderea feroviară din impas
Reprezentanții Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.
Comisia a precizat că în decurs de zece ani din cadrul CFM au fost delapidate cel puțin 1,5 miliarde de lei, dar suma reală care a fost furată ar fi de fapt mult mai mare decât ceea ce au reușit să afle reprezentanții comisiei de anchetă.
Fluxul de știri
0