Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a simplificat condițiile de intrare în țară a imigranților

© Photo : Guilherme Cunha on UnsplashРабочие на строящемся объекте
Рабочие на строящемся объекте - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Președintele Asociației Juriștilor din Rusia a anunțat despre simplificarea condițiilor de intrare a imigranților în Rusia pentru desfășurarea evenimentelor internaționale.
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. În Rusia a fost aprobată inițiativa cu privire la simplificarea procedurii de intrare în țară a imigranților pentru pregătirea și desfășurarea unor evenimente internaționale, inclusiv construcția unor stadioane, i-a declarat agenției RIA Novosti președintele Asociației Juriștilor din Rusia, Vladimir Gruzdev.
“Proiectul de lege prevede dreptul organizatorilor unor evenimente internaționale, la care participă țara noastră, de a atrage cetățeni străini pentru pregătirea și desfășurarea unor astfel de evenimente”, a declarat Gruzdev.
Este vorba atât despre competiții sportive majore, cât și de diverse festivaluri și expoziții internaționale.
“Organizatorii și imigranții, care participă la lucrările de pregătire a unor astfel de evenimente nu vor avea nevoie de perfectarea unor acte de permisie. Invitația pentru intrarea cetățenilor străini va fi eliberată fără a lua în considerare cotele respective. Străinii vor putea fi angajați inclusiv pentru construcția obiectelor necesare desfășurării evenimentelor”, a explicat Gruzdev.
El a subliniat că, anterior, pentru fiecare evenimente internațional erau adoptate legi speciale care determinau în perioada desfășurării acestora regulile de intrare a străinilor în Rusia.
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Societate
Ce aduce nou pentru imigranți în Rusia “acordul de loialitate”
“Acum se propune sistematizarea unor astfel de reguli, ceea ce va exclude necesitatea adoptării de fiecare dată a unor legi speciale cu ocazia unor evenimente internaționale”, a menționat șeful Asociației, adăugând că lista evenimentelor internaționale care vor fi vizate de această lege, perioada de pregătire și lista obiectelor care urmează să fie construite vor fi adoptată de guvernul Rusiei.
“De asemenea, documentul prevede că de o procedură simplificată de angajare a străinilor vor beneficia companiile care au un contract semnat cu organizatorii evenimentelor și care oferă diverse servicii legate de domeniul hotelier, transport, turistic”, a conchis Gruzdev.
Fluxul de știri
0