Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China, mesaj ferm către SUA: ”Schimbați politica periculoasă!”

© AFP 2024 / PHILIP FONGXie Feng
Xie Feng - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Prima vizită oficială a unui înalt oficial american în China după instalarea Administrației Biden este întâmpinată cu un mesaj ferm al conducerii chineze
BUCUREȘTI, 26 iul – Sputnik. Noul război rece început de SUA împotriva Chinei este scos în evidență de viceministrul chinez de Externe Xie Feng cu prilejul vizitei în China a adjunctului secretarului de stat, Wendy Sherman.
Întâlnirea de la Tianjin, începută ieri, marchează prima vizită în China a unui înalt oficial din administrația Biden – și ea survine într-un moment în care relațiile dintre SUA și China se află într-un impas.
US-EU relations - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Politico: SUA transformă Europa într-un vasal în confruntarea cu Rusia și China
”SUA trebuie să înceteze demonizarea Chinei, americanii văd China ca pe un duşman imaginar”, a declarat ministrul Xie Feng, cerând ferm Washingtonului ”să îşi schimbe mentalitatea greşită şi politica periculoasă”.
Anterior vizitei adjunctului secretarului de stat, China fusese de consilierul pe probleme climatice al președintelui Biden, fostul secretar de stat, John Kerry, care a abordat probleme strict referitoare la combaterea încălzirii globale.
Fluxul de știri
0