Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Slusari: Ce ar trebui să facă procurorul general după instaurarea noii puteri

© Sputnik / Mihai CarausAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Abonare
Fostul vicepreședinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova ce ar trebui să facă procurorul general Alexandr Stoianoglo în viitorul apropiat.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Alexandru Slusari consideră că procurorul general ar trebui să-și dea demisia în contextul evenimentelor politice care s-au produs în ultima perioadă în Republica Moldova.
„În locul lui Stoianoglo, dacă aș fi, eu mi-aș da demisia, întrucât rezultatele lui sunt mai mult decât modeste din punctul meu de vedere. Și aici problema nu este atât în el, cât în anturajul lui. Dacă nu face acest lucru, totuși sper foarte mult că schimbările la Procuratură o să fie în limitele cadrului legal și fără presiuni politice”, a spus fostul vicepreședinte al PPDA.
Slusari și-a exprimat speranța că Partidul Acțiune și Solidaritate, care a obținut majoritatea în noul Parlament, nu va face presiuni asupra justiției.
„Foarte mult sper că actuala guvernare nu va merge pe urmele guvernărilor precedente, să propună procurorul și nu doar această funcție - zona justiție să fie loială guvernării. Sper foarte mult că toate procesele o să rămână în cadrul legal și bine argumentat și sub aspectul respectării normelor internaționale”, a remarcat fostul deputat.
Pas riscant - De ce Stoianoglo nu trebuie demis-ex-deputat - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Podcasturi
Pas riscant - De ce Stoianoglo nu trebuie demis
Anterior, deputații PAS au vorbit despre intenția de demitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo.
”Sunt toate premisele pentru a concluziona că PAS își va duce până la capăt intenția, încă neoficială, de a numi un alt procuror general”, a concluzionat politologul Corneliu Ciurea.
Fiind invitat la o emisiune televizată, Alexandr Stoianoglo a declarat că cererile de demisie formulate de deputați PAS la adresa sa ar fi coordonate cu președintele țării, Maia Sandu. El a spus că nu intenționează să demisioneze din funcție și speră să-și ducă mandatul de șapte ani până la capăt.
Fluxul de știri
0