Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pas riscant - De ce Stoianoglo nu trebuie demis

Pas riscant - De ce Stoianoglo nu trebuie demis-ex-deputat
Abonare
Fostul deputat , Grigore Petrenco, consideră că actualul procuror general trebuie să rămână în funcție, iar intenția celor de la PAS de a-l demite pe Stoianoglo ar coincide cu mesajul unor persoane obscure care ar dori să revină în sistemul procuraturii.
Fostul deputat Grigore Petrenco declară că mesajele venite din partea politicienilor de a-l demite pe Stoianoglo sunt populiste. Mai mult, Petrenco spune că intenția celor de la PAS de a-l răsturna pe procurorul general se pliază pe mesajul unor personaje toxice din sistemul procuraturii din perioada Partidului Democrat.
„Toate aceste învinuiri, în spațiul public, sunt populiste, iar în spatele acestor atacuri stau persoane care au făcut parte din sistemul procuraturii pe timpul lui Plahotniuc. De asemenea, trebuie să spun că mesajele celor de la PAS de a-l demite cu orice preț pe Stoianoglo coincid cu intențiile unor personaje toxice care au activat, până nu demult, în procuratură”, a menționat Petrenco.
Acesta susține că mesajele pe care le promovează cei de la PAS în raport cu procurorul general ne arată că viitorii guvernanți doresc să-și aleagă un procuror loial, nu se distanțează de anumite personaje obscure care au contribuit la degradarea sistemului procuraturii și la capturarea statului.

„ Consider că PAS, înainte de a cere demisia lui Stoianoglo trebuie să se distanțeze de mai multe personaje din perioada de tristă faimă a lui Plahotniuc. Mulți, din interiorul procuraturii, așteaptă această demisie a procurorului general, ca să revină pe pozițiile deținute anterior, iar cei de la PAS nu fac decât să amplifice acest proces. Eu cred că Stoianoglo este o persoană integră și trebuie să-și continue activitatea indiferent cine guvernează în această țară, iar criticile aduse lui pe subiectul marilor dosare sunt nefondate a concluzionat Grigore Petrenco.

Fostul deputat din mai multe legislaturi a spus care este, totuși, adevărata problemă.
Problema nu este în ineficiența procurorului general, problema este în interiorul sistemului procuraturii, unde multe procese sunt sabotate de către procurorii inferiori. Consider că viitoarea guvernare va trebui să pună accentul tocmai pe relația dintre șeful procuraturii și procurorii inferiori, pe independența procesuală în instrumentarea dosarelor de rezonanță”, a concluzionat Grigore Petrenco.
Recent, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a declarat la un post privat de televiziune că nu a încălcat prevederile legislației, motiv pentru care nu consideră că ar fi trebuit să plece din funcție. El a mai spus că după venirea sa în funcție, activitatea în cadrul Procuraturii s-a îmbunătățit, iar nivelul corupției a scăzut.
Fluxul de știri
0