Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum va arăta noul guvern - unele ministere ar putea dispărea, altele ar putea fi schimbate

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Abonare
Fostul vicepreședinte al PPDA Alexandru Slusari a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova cum ar putea fi modificată structura noului Guvern.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Fostul deputat Alexandru Slusari a declarat în studioul Sputnik Moldova că organigrama noului Guvern format de PAS ar putea suferi schimbări substanțiale.
„Ar trebui să fie divizat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două. Probabil, Ministerul Educației și Culturii la fel. Și am multe întrebări vizavi de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Eu aș face două ministere - ministerul agriculturii și dezvoltării rurale separat și ministerul mediului separat. Asta ar fi instituțional mai bine. Componenta dezvoltării regionale aș transmite-o la Ministerul Economiei. Bănuiesc că propunerile pe care le-am vociferat parțial sau plenar vor fi implementate”, a declarat fostul deputat.
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Politică
Ciurea: PAS va intensifica presiunile asupra lui Stoianoglo pentru a-l obliga să plece
La rândul său, politologul Igor Volnițchi a declarat la Radio Sputnik Moldova că în noul guvern s-ar putea regăsi nu doar membri ai partidului de guvernământ, ci și reprezentanți ai altor formațiuni politice.
„Judecând după unele declarații ale exponenților PAS, ei nu vor merge pe varianta guvernării doar cu acei oameni pe care îi au în propria echipă. Domnul Grosu, președintele interimar al PAS, a făcut și un apel public prin care invita profesioniștii să se alăture. Acum să vedem ce au ei în vedere prin profesioniști”, a spus expertul.
Precizăm că luni va avea loc ședința de constituire a noului Parlament, după ce vineri Curtea Constituțională a validat mandatele deputaților aleși. Ulterior, va fi propus un candidat pentru funcția de prim-ministru.
Fluxul de știri
0