Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: PAS va intensifica presiunile asupra lui Stoianoglo pentru a-l obliga să plece

© Photo : Igor Dodon Procurorul general, Alexandr Stoianoglo
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea a vorbit în Studioul Radio Sputnik Moldova despre soarta procurorului general Alexandr Stoianoglo, dar și a instituției pe care o conduce.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. PAS va intensifica presiunile asupra procurorului general pentru a-l obliga să plece. De această părere este politologul Corneliu Ciurea.

”Cred că PAS va intensifica presiunile asupra procurorului general pentru a-l obliga să plece. Deocamdată nu îmi este clar de ce vor să scape de el. În principiu, mulți sunt de părere că Stoianoglo nu este cel mai rău procuror. Deși, se vehiculează informația precum că între el și Platon ar fi o legătură certă”, a spus politologul.

Corneliu Ciurea consideră că PAS își dorește să numească în funcția de procuror general o persoană de-a lor.
”Chiar dacă procurorul este bun, cu toate că la etapa instituirii lui în funcție Maia Sandu era contra candidaturii Stoianoglo, însă de ce să fie păstrat, dacă poate fi numit o persoană de-a lor”, a menționat Ciurea.
Politologul este de părerea că noua guvernare va găsi anumite căi legale pentru a-și atinge scopul de a-l demite pe procurorul general.
”Cred că toate duc spre asta. Pentru PAS și Maia Sandu, și alte forțe politice, atât de la noi cât și din Occident, faptul că legislația nu permite de a-l demite prea ușor nu înseamnă că acest lucru nu poate fi făcut. Poate fi aplicată presiunea pentru atingerea obiectivului scontat. În cazul în care dorința PAS și a Maiei Sandu de a-l demite se va adeveri, nu văd vreo posibilitate ca Stoianoglo să rămână în funcția de procuror general.”, a afirmat Corneliu Ciurea.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Analize și opinii
PAS vrea capul procurorului general: Cât va rezista Stoianoglo
Deocamdată, doar deputații PAS au vorbit despre intenția de demitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo, însă ei încă nu și-au ocupat fotoliile.
”Sunt toate premisele pentru a concluziona că PAS își va duce până la capăt intenția, încă neoficială, de a numi un alt procuror general”, a concluzionat politologul Corneliu Ciurea.
Ieri, fiind invitat la o emisiune televizată, Alexandr Stoianoglo a declarat că cererile de demisie formulate de deputați PAS la adresa sa ar fi coordonate cu președintele țării, Maia Sandu. Acesta nu intenționează să demisioneze din funcție și speră să-și ducă mandatul de șapte ani până la capăt.
Fluxul de știri
0