Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impresiile sportivilor moldoveni despre olimpiada de la Tokyo

© Sputnik / Mihai CarausDan Olaru și Alexandra Mîrca
Dan Olaru și Alexandra Mîrca - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Abonare
Sportivii Dan Olaru și Alexandra Mîrca reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv.
CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Dan Olaru și Alexandra Mîrca, primii care au intrat în cursa pentru medalia olimpică la proba de tir cu arcul, și-au povestit impresiile despre prima lor evoliție. Alexandra a participat vineri, 23 iulie, în cadrul rundei de clasare, feminin individual. Aceasta spune că a jucat în condiții meteo dificile.
„Se putea și mai bine. Mereu este loc de mai bine, dar condițiile meteo nu sunt deloc favorabile. Mi-a fost foarte greu, foarte cald. Erau aproape 40 de grade Celsius, iar în astfel de condiții e mai greu să te concentrezi pe lucru”, a menționat sportiva într-un video plasat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic din Republica Moldova.
Молдавские лучники  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Primii olimpici moldoveni au evoluat la Tokyo
Ca și Alexandra, Dan Olaru spune că nu este foarte mulțumit de evoluția sa în calificări.
„Mă așteptam la un rezultat mult mai bun. Cu cel puțin zece puncte așteptam să fie mai bun rezultatul. Din cauza condițiilor meteo, a emoțiilor nu am reușit. Mi-am aflat adversarul și sper ca pe data de 27 să evoluz mult mai bine la calificări”, a precizat sportivul.
Dan Olaru va participa a doua oară la Jocurile Olimpice. În 2012, el a purtat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Londra. Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio din 2016. În 2019, Alexandra Mîrca și Dan Olaru au cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.
Deschiderea Jocurilor de la Tokyo - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Sport
„Modest, dar impresionant”: Înotătorii moldoveni - la deschiderea Jocurilor de la Tokyo
Pe 27 iulie, arcașa Alexandra Mîrca o va avea ca adversară pe chinezoaica de 21 de ani, Yang Xiaolei, aflată la debut la Jocurile Olimpice. Pentru Alexandra prezența la Tokyo este a doua la Olimpiadă.
Dan Olaru se va duela marți, 27 iulie, cu arcașul canadian Crispin Duenas, calificat pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice.
Fluxul de știri
0