Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mare grijă la cumpărături! Pui cu salmonella depistat la Bălți - peste 1,5 tone nimicite

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaCarne de pui
Carne de pui - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Abonare
Peste 1500 de tone de carne de pui au fost nimicite de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Un lot de aproximativ 1 600 de kilograme de carne de pui a fost nimicit după ce inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat că produsul este infestat cu Salmonella Enteritidis.
Potrivit inspectorilor Subdiviziunii teritoriale Bălți a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cei care au depistat lotul la un operator economic, spun că Salmonella prezintă pericol biologic.
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Societate
Propunerea globaliștilor: renunțarea la carne și la ouă pentru salvarea planetei!
După prelevarea probelor din lotul suspect, produsele infestate au fost încărcate într-o unitate de trasnport specială și, fiind însoțit de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP, a fost transportat la locul de nimicire.
Carne de porc fără acte de proveniență - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Nici nu ne imaginăm ce mâncăm: Iată ce carne cumpărăm din Piața Centrală - VIDEO
Specialiștii ANSA atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.
„Menționăm că alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi anumite fructe şi legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina şi alte alimente care vin în contact cu carnea crudă. Obiceiurile de manevrare sigură sunt necesare pentru a împiedica bacteria de pe mîncarea crudă să provoace îmbolnăviri”, precizează ANSA într-un comunicat de presă.
Dacă în rezultatul efectuării încercărilor de laborator în produse sunt depistate forme ale bacteriei, toxinele cărora prezintă pericol pentru sănătate, acestea sunt distruse imediat. Pentru a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat și alte produse din surse incerte.
Fluxul de știri
0