Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tinerii vor primi bani de la stat pentru inițierea propriilor afaceri

Tinerii vor primi bani de la stat pentru inițierea propriilor afaceri
Abonare
Peste o sută de tineri din Republica Moldova vor obține împrumuturi nerambursabile din partea statului. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat un nou Apel de granturi în cadrul Programului „Start pentru Tineri".
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care au absolvit Etapa a II-a a Programului „Start pentru Tineri" și dețin o companie nou-înregistrată pe piață (mai puțin de doi ani) sunt îndemnați să participe la etapa de finanțare.
ODIMM oferă o valoare maximă a grantului de 180 de mii de lei, iar contribuția proprie trebuie să constituie minim 20 la sută.
"Tânăra generație are multă ambiție și idei, dar nu au resurse financiare pentru a le aplica. Programul vine în ajutorul lor. Banii se oferă pentru echipamente, mașini, utilaje, instalații de lucru, aparate și instalații de măsură, control și reglare, tehnică de calcul. Până la 30 la sută din bani sunt oferiți pentru active nemateriale: softuri, francize, obținerea certificatelor de calitate", a precizat pentru Sputnik Moldova directorul ODIMM, Iulia Costin.
Potrivit specialistului, perioada depunerii aplicațiilor este 19 iulie - 19 august.
Programul național „START PENTRU TINERI": o afacere durabilă la tine acasă” a fost lansat în anul 2018 și are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor și încurajarea inițierii afacerii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0