Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Cum ar putea fi soluționată problema satelor fantomă din Moldova

© Sputnik / Иван Денисенко / Accesați arhiva multimediaCăruțaș
Căruțaș - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Expertul Valeriu Sainsus a explicat ce va da un nou impuls dezvoltării agriculturii și a amintit de imigranții moldoveni din Europa care au eliberat locuri de muncă pentru străini.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. În anii 70, Rusia a soluționat problema declinului satelor prin industrializare. Moldova a cunoscut acest declin de-a lungul întregii sale perioade de independență. Când vorbim despre agricultură, rețeta este foarte simplă - aici este nevoie de mecanizare. Opinia a fost exprimată de demograful Valeriu Sainsus în studioul Sputnik Moldova.

”Astăzi, tinerii sunt atrași mai mult de domeniul tehnologiei informației (IT) decât de agricultură. Prin urmare, când reprezentanții din domeniul agriculturii strigă despre lipsa resurselor de muncă, demograful răspunde că în următorii 50, dacă nu chiar 100 de ani, acestea nu vor fi. Numai mecanizarea agriculturii va oferi o oportunitate pentru dezvoltarea ei”, a spus expertul.

Sainsus este convins că vechile metode de utilizare a resurselor de muncă nu vor mai funcționa în viitor. De asemenea, ar avea rost să ne amintim de experiența mai multor țări care au reușit să reînvie agricultura.
Сельский дом  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Societate
Cine a avut ghinion dublu în Moldova – expert
”Există temeri că civilizația asiatică va exercita presiuni asupra Moldovei. Din cauza că moldovenii ocupă locurile de muncă în Europa, locurile noastre vor fi luate de alții. Există o astfel de ipoteză. Probabil, fenomenul se poate explica prin faptul că Moldova se învecinează cu țări cu o populație numeroasă", a concluzionat interlocutorul.
Fluxul de știri
0